Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 46. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

46. Teden slovenske drame

Drago Jančar

Zalezujoč Godota (Дебнейки Годо)

Gledališče Slza i smjah, Ami da - 6, Sofija Bolgarija

Zasedba

Prevajalec: prof. Ljudmil Dimitrov
Režiserka: Desislava Bboeva
Scenograf: Dimitr Georgiev
Koreografinja: Vladislava Boeva
Glasbena sodelavca:Deljan Apostolov, Todor Kotopanov

 

Igrajo

Nikola Mutafov
Javor Borisov
Kičo Kičev

O uprizoritvi

Naslov izvirnika: Zalezujoč Godota

Grumova nagrada 1989

Za človekovo naravo je značilna stalna potreba, da raziskuje samo seve in svojo okolico. Ta pa je vedno sovražna, grozeča in predvsem slaba. zato jo je potrebno stalno opazovati, ji slediti, jo zalezovati, kajti od nje lahko pričakujemo vse - predvsem nepričakovano. Zdi se, da se vse spreminja, a nič se ne zgodi, nič ne označuje ničesar,besede pa dobivajo nov pomen in moč.
Jančarjeva drama se v bolgarski uprizoritvi ne kaže samo kot parafraza Beckettove klasike absurda, pač pa tudi kot preobrazba v drugačen čas in okolje, v katerem strah, dvom in negotovost oblikujejo absurdno bivanje človeka.
 

Gledališče Slza i smjah (Solze in smeh) nosi ime po najstarejšem bolgarskem poklicnem gledališču (1892 -1903). Gledališče je ponovno začelo delovati pod tem imenom od 1966. Danes gosti številne igralske skupine, ki uprizarjajo klasično in sodobno dramatiko. Svojo ustvarjalno pot je v tem gledališču začelo veliko uglednih bolgarskih gledališčnikov.

Premiera: 10. oktober 2015
75 minut, brez odmora

 

Fotogalerija

Zalezujoč Godota <em>Foto: Ami da - 6</em>
Foto: Ami da - 6
Zalezujoč Godota <em>Foto: Ami da - 6</em>
Foto: Ami da - 6
Zalezujoč Godota <em>Foto: Ami da - 6</em>
Foto: Ami da - 6

Iskalnik