Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 46. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

46. Teden slovenske drame

Matjaž Zupančič

Shocking Shopping (Шокошоппинг)

Teatr 18+, Rostov na Donu, Rusija

Zasedba

Prevajalec: Maxim Reyno
Režiser: Andrey Savchenko
Dramaturg: Matjaž Zupančič
Scenograf in kostumograf:Yury Vinogradov
Avtor glasbe: Yury Arefiev
Oblikovalec luči: Dmitry Tsupko

 

Igrajo

Administratorka: Svetlana Bashkirova/Marina Dren
Jožef Kotnik: Anton Soloviev/Alexey Dronov
Folker: Vladimir Vasilatov
Podpredsednik: Alexey Timchenko
Predsednik: Alexander Semikopenko/Alexander Ovsyannikov
Mož v nogavicah: Petr Kostryakov/Alexander Bogdanov

O uprizoritvi

Premiera: 6.in 7. marec 2015
80 min, brez odmora

Kako pobegniti iz supermarketa brez izhoda?  Shocking shopping Matjaža Zupančiča se ukvarja z agresivnim trženjem in prodajnimi sistemi. Kaj se zgodi, ko se sistem zruši? Ali pa se kdo izmakne nadzoru? Kje so meje nadzora? Navadni človek, medicinski tehnik Jožef Kotnik, se znajde v hipermarketu "Shocking Shopping" da bi si kupil Kruh in pol piščanca. Po naključju postane 50.000 obiskovalec in prejemnik nagrade. Za obljubami o številnih ugodnostih, popustih, posebnih nakupih, spretnimi marketinškimi potezami, članstvi in formularji se Jožefu naenkrat odpre svet v zakulisje nakupovalnega centra, kjer stvari postajajo vse bolj bizarne, strašljive in krute. Bleščeča meka nakupovalnega užitka pokaže svoje temne in grozljive plati in Kotnika potegne v brutalen vrtinec, iz katerega ni rešitve.

18+ je neodvisno eksperimentalno gledališče, ki se osredotoča na sodobno dramo, gledališče novega formata, ki združuje sodobnega junaka s sodobnim gledalcem. Njihove predstave raziskujejo nove naline uprizarjanja, vključno s provokativnimi. Temeljni cilj pa je seznanjanje publike z nasodobnejšimi besedili

Fotogalerija

Shocking Shopping <em>Foto: Teatr 18+</em>
Foto: Teatr 18+
Shocking Shopping <em>Foto: Teatr 18+</em>
Foto: Teatr 18+

Iskalnik