Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 46. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

46. Teden slovenske drame

Vinko Möderndorfer

Tri sestre (Drei Schwestern)

Heiglhoftheater, München, Nemčija

Zasedba

Prevajalka: Barbara Budin
Režiserka: Petra Gudrat-Kuckertz
Asistent režiserke: Johannes Friedl
Lučni in tehnični sodelavci: Michael Böckling, Der Gadget
Avtor filma: Hans Weiss
Organizatorja: Andreas Müller in Markus Flügger

Igrajo

Mati: Regina Höcherl
Oče: Markus Flüggen
Olga: Slavica Gerstlauer
Fredi: Bjön Schilke
Maša: Martha Frydryk
Irina: Katharina Friedl
Andrej: Lukas Nickel.

 

O uprizoritvi

Naslov izvirnika: Tri sestre

Premiera: 23. oktober 2015
70 min, brez odmora

Komedija prikazuje profesorja ruščine, ki je fanatični ljubitelj Čehova in ima zato poleg češnjevega vrta tudi tri hčere, poimenovane po treh sestrah (Olga, Irina in Maša). Na svoji zlati poroki jih starša šokirata z napovedjo sporazumne razveze.
V črni, po Čehovu dišeči komediji Vinko Möderndorfer meri v jedro "normalne" družine, kjer sanje in želje staršev in otrok pogosto ostajajo neuresničene. Sodobna družina je prav tako kot junaki dram Antona Pavloviča, ujeta v dolga diskutiranja o stanju stvari in sveta. Družina se obenem pokaže tudi kot prostor, v katerem se slabosti in ranljivosti posameznika najbolj razkrijejo in največkrat neusmiljeno izkoriščajo.

Heiglhoftheater je leta 1995 ustanovila skupina štirinajstih gledališčnikov v münchenskem študentskem domu. Gledališka skupina ima danes preko 180 sodelavcev, delujejo pa na dveh münchenskih prizoriščih:Pasinger fabrik in Einstein Kultur.

 


Iskalnik