Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 46. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

46. Teden slovenske drame

Luka Cimprič, Andrej Zupanec

Ebola

Gledališče Glej

Zasedba

Ideja in razvoj: Luka Cimprič, Andrej Zupanec
Oblikovalec zvoka: Peter Harl
Grafični oblikovalci: Dominik Mencej, Klemen Janežič, Borut Bučinel, Dafne Jemeršič
Tehnični razvoj: Žiga Zupanec, Leon Cimprič
Kostumografinja: Minka Rozman
Tehnična podpora: Grega Mohorčič, Martin Lovšin
Izvršna producentka: Barbara Poček

Igrajo

Anže Zevnik,
Katarina Čas,
Vid Klemenc,
Vid Valič,
Primož Pirnat
in drugi

O uprizoritvi

Prva gledališka video igra. Prinesite pametne telefone in tablice, da boste lahko sodelovali v video igri z živimi igralci. Ali lahko ustaviš širjenje smrtonosnega virusa ebole? Je v tebi dovolj detektiva? Odkrij šokantno resnico o izvoru virusa ebole v Sloveniji.

Skrivnostno truplo je tvoja edina sled. S tvojo pomočjo se mora protagonist prebiti skozi zarotniški labirint. Se boš ravnal po načelih etike, vzel zakon v svoje roke, morda plačal z lastno krvjo, da se dokoplješ do prave resnice? Luka Cimprič in Andrej Zupanec nadaljujeta z Ebolo, kjer se je končala predstava Ernesto gre v mesto.
Ebola tako ponudi nekakšno zlitje kriminalke in veseloigre, ki se po svoji uprizoritveni zasnovi dostojno vpisuje v raziskovalno in eksperimentalno vzdušje Gleja, vendar njene formalne potenciale razvija bolj v zabavljaško kot v "umetniško" smer, zaradi česar bi se zlahka znašla tudi na kakšnem komediji naklonjenem komercialnem odru. Ali z drugimi besedami: potencial za uspešnico predstava vsekakor ima."
Gregor Butala, Dnevnik

Fotogalerija

Ebola <em>Foto: Polona Ipavec</em>
Foto: Polona Ipavec
Ebola <em>Foto: Polona Ipavec</em>
Foto: Polona Ipavec
Ebola <em>Foto: Polona Ipavec</em>
Foto: Polona Ipavec

Iskalnik