Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 46. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

46. Teden slovenske drame

Bog živi ali vrag vzemi kritiko!?

Okrogla miza o položaju gledališke kritike

Teden slovenske drame vsakoletno gosti okroglo mizo s temami, ki povezujejo aktualni položaj gledališča in dramske ustvarjalnosti. O gledališki kritiki in njenem aktualnem položaju v gledališkem, kulturnem, medijskem in splošnem družbenem okolju bodo uvodoma na kratko spregovorili povabljeni "izzivalci" pogovora: predsednik DGKTS, selektor letošnjega TSD novinar in kritik Dnevnika Gregor Butala, književnik in režiser, tudi Grumov nagrajenec, Vinko Möderndorfer, dramaturginja in vodja umetniškega oddelka PG Kranj Marinka Poštrak ter "svobodni" gledališki kritiki Zala Dobovšek, Matej Bogataj in Rok Vevar. Da bo tudi nadaljnja razprava za "okroglo mizo" čim bolj odprta in čim manj enostransko ali pristransko zarobljena, bo skrbel usmerjevalec okrogle mize, dolgoletni časnikar in gledališki kritik Slavko Pezdir. 
K dejavni udeležbi so vabljeni vsi poklicno in ljubiteljsko zainteresirani za preživetje in nadaljnji kakovostni razvoj gledališke kritike na Slovenskem, in sicer tako ustvarjalci z odra in zaodrja kot tudi ljubitelji gledališča iz avditorija. 

 

 


Iskalnik