Nahajate se na arhiviranem spletnem mestu 46. Tedna slovenske drame - za obisk aktualnega spletnega mesta, kliknite tukaj.

46. Teden slovenske drame

Aktualno

Sobota, 9. april 2016

Festival, ki bo ostal v spominu

Nocoj se v Prešernovem gledališču končuje 46. teden slovenske drame v Kranju

S slovesno podelitvijo nagrad se je končal letošnji festival slovenske dramatike, ki so ga zaznamovale številne predstave in dogodki, številni gostje in gledalci, polne dvorane in zgodbe, ki bodo ostale v spominu.

NAGRADE 45. TEDNA SLOVENSKE DRAME

Priznanje Vladimirja Kralja za kritiške in teatrološke dosežke v zadnjih dveh letih prejme
Primož Jesenko za strokovno monografijo Rob v središču: izbrana poglavja o eksperimentalnem gledališču v Sloveniji 1955–1967

Nagrado Vladimirja Kralja za življenjsko delo prejme gledališki kritik in teatrolog Vasja Predan

Nagrada občinstva predstavi Divji otrok v mestu (Wild child in the City) Tjaše Ferme v izvedbi PopUp Theatrics & The Secret Theatre, v režiji Ane Margineanu

Nagrada za mladega dramatika prejme Pija Vatovec za  delo Zimske radosti

Šeligovo nagrado za najboljšo predstavo po izboru strokovne žirije prejme uprizoritev Hlapci Ivana Cankarja iz Slovenskega stalnega gledališča v Trstu

Nagrado Slavka Gruma prejme Rok Vilčnik rokgre za delo Ljudski demokratični cirkus Sakešvili

 

 

Četrtek, 7. april 2016

Bralne uprizoritve študentov AGRFT

Tudi letos bodo postregli s svežimi dramskimi idejami

V minulem semestru so študentje 1. letnika AGRFT, smer dramaturgija in scenske umetnosti, ustvarili nekaj zanimivih 10-minutnih dramskih besedil, pod mentorstvom izr. prof. mag. Žanine Mirčevske.  Predstavii se bodo 8. aprila ob 18.00 v Stolpu Škrlovec

Sreda, 6. april 2016

Dan nominirancev

TSD v sodelovanju s SLOGI in AGRFT predstavlja pet nominiranih besedil.

Dan nominirancev na Tednu slovenske drame je celodnevni dogodek, ki je namenjen celostni predstavitvi nominirancev za Grumovo nagrado. Strokovna žirija ob prvem krogu izbiranja določi do pet nominirancev, ki jih širši javnosti predstavimo prav na Dnevu nominirancev, zmagovalca se razglasi na sklepni slovesnosti.

Ponedeljek, 4. april 2016

Prisluhnite Tednu slovenske drame preko radia

Nocojšnja predstava Tolkalo bo neposredno prenašana tudi na tretjem programu radia Slovenija

V spremljevalnem programu Tedna slovenske drame se pogosto predstavljajo predstave, ki na prestopaja uveljavljene meje gledališkega odra. Tolkalo Saške Rakef tega ne stori samo tako, da poveže radijski in odrski medij, pač pa tudi načne mejo med fikcijo in realnostjo.

 

Sobota, 2. april 2016

Spoznajte Kako nastaja drama

Predstavitev delavnice dramskega pisanja danes ob 17h v Layerjevi hiši

Tudi letos je v prvih dneh festivala potekala tradicionalna delavnica dramskega pisanja, na kateri so pod vodstvom dramatičarke Nine Mitrović svojo spretnost pisanja dram pilili študenti AGRFT in drugi udeleženci delavnice, svoje tedensko delo bodo predstavili nocoj pred predstavo iz Nemčije  (Tri sestre).

Četrtek, 31. marec 2016

Butndogodek je v mestu!

V petek, 1. aprila lahko v Mestni knjižnici prisluhnete avtorjema in režiserju Butnskale

Butndogodek bo srečanje avtorjev radijske igre, stripa in predstave: Z Emilom Filipčičem, Markom Dergancem in režiserjem Vitom Tauferjem se bo pogovarjal literarni in gledališki kritik Matej Bogataj.

Vstop prost!

Četrtek, 11. februar 2016

Razpis Delavnic dramskega pisanja na 46. TSD

Prešernovo gledališče Kranj kot organizator Tedna slovenske drame razpisuje delavnico dramskega pisanja pod vodstvom dramatičarke Nine Mitrović. Delavnica bo potekala v okviru 46. tedna slovenske drame med 28. marcem in 1. aprilom 2016. Tema letošnje delavnice je: Kako nastaja drama.

Prijave pošljite vključno do 22. februarja 2016 na elektronski naslov pgk@pgk.si ali na naslov Prešernovo gledališče Kranj, Glavni trg 6, 4000 Kranj, s pripisom Prijava na delavnico dramskega pisanja. Prijavi predložite kratek življenjepis in sprejemno nalogo.


Iskalnik